Dostupni e-kolegiji

Kurs koji će vas naučiti kako povećati broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz pomoć internet marketinga. Naučiti će te kako uspješno reklamirati vaše ponude na društvenim mrežama.
Sadrži sve što trebate znati o Googleu, Facebooku, Booking.comu, Airbnbu, Tripadvisoru i drugim aktualnim metodama oglašavanja na internetu.
Naučit će vas gdje, kada i kome se najviše isplati oglašavati vaš smještaj na internetu. Korak po korak kurs vas vodi kroz samostalnu izradu i upravljanje vašim internet marketing kampanjama.
Biti turistički vodič je vrlo atraktivno i zanimljivo zanimanje. Međutim, nimalo lako i jednostavno kao što možda ponekad izgleda.
Da biste obavljali posao turističkog vodiča potebna su vam opšta znanja o određenim temama kao i posebna znanja kada je u pitanju predstavljanje određene turističke mikrolokacije i njenih posebnosti.
Kurs koji je pred vama prije svega obezbjeđuje opšta znanja o ovoj profesiji i o Bosni i Hercegovini kao turističkoj destinaciji. Prilagođen je programu polaganja stručnog ispita za turističkog vodiča pri Federalnom ministarstvu turizma i okoliša. Možemo slobodno reći da ćete nakon pohađanja ovog kursa biti spremni za polaganje općeg dijela stručnog ispita.
Lekcije za posebni dio ovog stručnog ispita i “praktična nastava” biti će prezentirani u drugom dijelu kursa početkom 2021. godine.
Specijalistički kursevi engleskog jezika za turističke radnike koncipirani su u skladu sa osnovnim potrebama zaposlenih u oblasti turizma, pružajući im adekvatna znanja koja ih osposobljavaju za rad u osnovnim radnim zadacima.
Svjedoci smo da turisti, naročito stranci, prve utiske o destinaciji (mjestu, gradu pa i državi) stiču upravo na osnovu prvog kontakta sa recepcionarom, konobarom, vozačem i sl. i fomiranje tog utiska u mnogome ovisi o tome da li njihovi domaćini govore strane jezike. Zato se potrudimo da naši gosti steknu odlične pve utiske i da nam se stalno vraćaju. Kako  kaže i poznata poslovica:   „ Nikad nećeš dobiti drugu šansu da ostaviš prvi utisak“.